Pacific Palisades Residences 5 | 6 a beachfront duo


Overview

Residential duo in Pacific Palisades, California, 2011
3,800 SF and 4,100 SF

Inquiry

movie

Project Details (under construction)

As all PAAstudio projects, this is an environmentally friendly one too. The last homes permitted under the old Hillside Ordinance in the Castellammare area, yet quite in sync with the neighborhood scale, presenting a light, modern and warm environment.

They feature 3 and 4 bedroom layouts on three levels. A clear division | privacy line is drawn with the adjacent vertical fins of both houses with steel roofing transition to same material vertical fascia. Very low profile from street level, the composition develops downhill to take advantage of the prized and unobstructed ocean view, still respecting neighbor's privacy on both sides. The layout takes advantage of a loft-type living room with a gently split level and a floating metal and wood staircase.

Outdoor space is carefully planned and appropriately spaced for outdoor cooking and service access to the lower floors. The bottom bedroom level features exterior decks with hot tubs and lap pools. The lowermost portion of the lots employs a thick floral sound | privacy screen from PCH traffic. Large overhangs, balconies and built-in shading devices bring more passive green features in sync with the optimal drought-resistive landscaping.

The construction has started and is planned to wrap it up within 18 months; all concrete, steel and glass without any structural lumber. Once again - an attractive modern implementation of our spatial and aesthetic principals within our own neighborhood.