Hollywood Hills 5 the version to build


Overview + recognition

A single family home in the Hollywood Hills, California, 2011 | 4,900 SF
Completed 2015

Inquiry

movie

Project Details

Take two, this still is an environmentally friendly one, which demonstrates 21st century approach in functionality, spatial design and volume composition, as well as material applications and full implementation of passive and active principles of modern solar architecture. The uphill location is used to fully integrate the dwelling with the terrain and create an unique composition, which is both dynamic and inviting. An ample grass and paver driveway and spacious 3-car garage create the base of the house, along with a nested glass entry to the south side of the building, which features a red glass tile exterior/interior water+fire feature, as well as an inviting fully glazed entry with plenty of closet space.

The uphill location is used to fully integrate the dwelling with the terrain and create an unique composition, which is both dynamic and inviting.

Direct connection the the floor above is through an open light staircase or a residential elevator to the left. The entry hall connects also the the exclusive in-house movie theatre with two bars, seating for twelve and a private restroom. Two large fully opened terraces compliment the living room floor, which connects to a large solar pergola rooftop swimming pool terrace with elevator access.

Overall, this custom spec home combines function, beauty and environmental consideration in a distinctive composition, which will retain its elegant aesthetics in the time to come.


Thought Process

idea